Sådan bruger du natur varmepuden

Først og fremst tillykke med din nye naturlig varmepude fra hvedepuden.dk

Når du køber en varmepude fra os medfølger der en lille vejledning sammen med varmepuden, desværre kan der ikke stå alt på den lille vejledning og derfor denne side.

Om du skal bruge puden til afslapning, velvære, smertelindrende eller ømme og spændte muskler, kan du vælge om den skal bruges varm eller kold. Dette gøres nemt og hurtigt på en af de følende måder.

Mikroovn på højeste effekt ca. 1½ – 3 min. alt efter størrelsen på din varmepude.

Alm. oven ca. 10 – 15 min på 125 C ° alt efter størrelsen på din varmepude.

Når du lægger den varme hvedepude på kroppen så sørg evt. for at have et stykke stof i mellem. Sær i foldningerne når den har været i mikro ovnen kan gemme på ekstra varme. Bruger du den til børn eller dyr så vær særlig opmærksom på at de er mere følsomme over for varme påvirkninger. Mærk altid selv efter før end du lægger den på andre.

Læg varme puden der hvor du ønsker den varmende effekt. Du kan bruge den når du lægger, sidder eller sågar går! Skulder og nakke bliver en af de større hvedepude nemt siddende selv om du går rundt og f.eks. roder op, laver mad mm. Siddende ved CP’en kan den løsne op i en øm nakke eller på spændte muskler i under armen ved brug af mus og tastetur. Brug den på hele rygraden når du lægger og få den fulde effekt af at berolige dit nervesystem med skøn og blid varme!

Hvis varmepudens stof begynder at blive gulli og mørkt, er det et tegn på at puden får for meget varme. Vi anbefaler i det tilfælde, at du bruger en lavere temperatur, for at undgå at ødelægge puden.

Bruges som kølepude

I stedet for at varme puden op, lægges i køleskabet ca. 1 til 2 timer, men gerne længere tid. Men før du lægger puden i køleskabet, skal du putte den i en plastikpose, derefter kan du putte den i køleskabet. Når den er tilpas kold, vil den give en blid kølende effekt. Der er meget velegnet til børn, såvel som til voksne. Den kolde pude kan lægges direkte på huden.

Ideel som afkøling af stød, slag og skader fra f.eks. sport, idræt eller i hjemmet. Eller til at lindre eller tage hovedpine i opløbet gøres dette ved en af to måder:

Læg puden i en frysepose i køleskabet ca. 1 – 2 timer, men gerne længere tid.

Den kan også lægges i fryseren. Når du tager den i brug skal du sørge for at have stof imellem.

Hvis du lægger den i fryseren, skal den have ca. 1 time, men gerne længere tid. Husk at putte den i en en frysepose. Når du tager den ud og lægger den på huden skal du sørge for at have stof imellem. Kan kun varmt anbefale at købe et betræk sammen med din naturlige varmepude. Det beskytter selve varmepuden mod snavs, skidt og slid. Alle betrækker kan tages af og vaskes ved 30 – 40 c°, så du nemmere kan holde din hvedepude ren og hygiejnisk.

Opbevaring af varmepude

Varmepuderne som vi sælger indeholder hvedekerner eller hørfrø, alt efter hvilken type du vælger. For at undgå forkert opbevaring af varmepuden, anbefaler vi, at den opbevares ligesom man vil opbevarer mel eller andre kornprodukter i hjemmet. Tørt, ikke for varmt og ikke fugtigt.

Hvis man ikke bruger varmepuden over længer tid, er det en god idé at lægge dem i mikroovnen en gang imellem, da bakterie eller andet ikke kan overleve varmen fra mikroovnen.

Da vores varmepuder er fremstillet af naturlige råvarer, såsom hvedekerner eller hørfrø, har puderne en begrænset holdbarhed. De fleste vil dog kunne opleve at have varmepuden i flere år uden problemer, hvis den bliver opbevaret rigtig.