Ryg og nakke smerter

Smerter i nakke og ryg

Rigtig mange mennesker lider under ryg eller nakke smerter. Det er lige før det er en hel folkesygdom. Faktisk har hver 4 dansker jævnligt ondt i ryggen! Smerterne kan stamme fra hold i lænden, muskelsmerter, en begyndende diskusprolaps eller smerter efter en forstuvning i halebenet, eller nakken også kaldet whiplash, som kan opstå efter et piskesmæld. 

Rygsmerter kan være et akut tilfælde der for de flestes vedkommende hurtigt går over igen eller en længerevarende belastning såsom diskusprolaps og whiplash. Oplever du at smerterne ikke foretager par dage i løbet af kort tid end 2 til 3 dage, bør læge eller kiropraktor kontaktes.

Varme kan lindre smerter i ryg og nakke

Du kan bruge din korn varmepude til at hjælpe dig! Ved akut hold i ryggen og forstuvninger af halebenet og nakken bruges en kold hvedepude. Den lægges på det ømme sted i 10-20 min af gangen. Den må lægges på med en times mellemrum 5 til 6 gange om dagen, i de første par dage. Læger og fysioterapeuter råder til at så vidt muligt at holde dig i gang, få bevæget kroppen og at gå en tur er lidt, skånsomt og yderst effektivt til at få rørt en øm og stiv ryg på.

Varmepude er rigtig god til smerter i ryggen og nakken

En varm hvedepude er rigtig god til muskelsmerter eller nervesmerter i ryggen og nakken. læg en varm hvedepude på når du mærker smerte eller når de begynder at tage til. Du må gerne bruge varme flere gange om dagen. Ved nervesmerte er det rigtig godt at læggen varmepuden langs hele rygraden og gerne lydt til noget beroligende musik imens.  Udvikler et akut hold eller forstuvning sig til noget længerevarende kan både kold og varme virke smertelindrende. Efter den første uges tid må man også benytte varme på smerterne.